loading

Az étteremről

Történelem

1877-ben, az újonnan épült Ferenciek bazárjában Holzwarth György vett bérbe egy helyiséget étterem céljára, mely Csalányi Károly vezetésével hamar népszerűvé vált a pesti polgárok körében. Sokszor egészen a Ferences templomig nyújtózott az asztalra várók sora. 1925-ben a híres vendéglátó dinasztia, a Spolarich család vette meg az éttermet és a kor ismert művészeinek (pl. Pándy Lajos festőművész, Palka József ólomüveg-készítő, Linger Károly bútoros) bevonásával hangulatos termeket alakítottak ki. Nekik köszönhető az étterem ma is látható, egyedülálló belső tere, mely a magyar gótikát és a török elleni harcokat idézi. 1934-en Károlyi László vette bérbe az éttermet és adta neki a ma is használatos Kárpátia nevet.

A Kárpátia 1949-ben került állami tulajdonba, 1957-ben pedig a HungarHotels lánc része lett. Berendezését a művelődési miniszter védetté nyilvánította, 1979-ben felújították. A privatizáció után 1997 októberében a nemzetközileg is elismert, korábban a Forum szállodát megnyitó és nagy sikerrel vezető, majd több évet külföldön dolgozó Dr. Niklai Ákos vette meg azzal a céllal, hogy Budapest ismert és újra elismert vendéglátóhelyévé tegye.

Ma a Kárpátia Étterem és Söröző 6 teremmel és számos szolgáltatással áll az Önök rendelkezésére.Kreatív konyhájával, a megújult magyar gasztronómiát képviseli – a nemzetközi divatkonyhák legfrissebb ízeivel fűszerezve. Esténként Sárközi Lajos és zenekara játszik tüzes cigányzenét, de palettájukon megtalálhatók klasszikus és jazz darabok, évtizedes és mai slágerek, musical részletek is.

Termeink

Zeneterem

Nagyobb csoportok / társaságok számára ideális választás
A Zeneterem Bankett elrendezés maximum 80 fő.
(6-8 fős asztalokkal)
Ültetés előadáshoz maximum 60 fő.
A Zeneteremhez két oldalterem kapcsolódik, melyekkel kiegészíthető a főterem.
Az oldaltermek szükség esetén szeparálhatók

A Zeneterem az oldaltermekkel kiegészülve maximum 140 főt tud kényelmesen befogadni 6-8 fős asztalokkal, tányérszervizzel.

Zeneterem – Oldal 1.

Bankett elrendezés maximum 20 fő.
(2 x 10 fős asztalokkal)
Egy hosszú asztalnál maximum 14 fő.

Zeneterem – Oldal 2.

Bankett elrendezés maximum 30 fő.
(6-8 fős asztalokkal)
Egy hosszú asztalnál maximum 20 fő.

Regős terem

Bankett elrendezés maximum 40 fő.
(6-8 fős kerek asztalokkal)
Széksoros elrendezéssel maximum 40 fő.
Előadáshoz ültetve maximum 24 fő.
Egy hosszú asztalnál maximum 22 fő.

Szigetvár terem

Szigetvár termünkben tudjuk fogadni a Regős terem vendégeit -kérésre welcome italokkal.

Zrinyi terem

Bankett elrendezés maximum 44 fő.
(6-8 fős asztalokkal)
(csak kerek asztalokkal 32 – 36 fő)
Egy hosszú asztalnál maximum 22 fő

Vitéz terem

Bankett elrendezés maximum 32 fő.
(6 – 8 fős kerek asztalokkal)
Egy hosszú asztalnál maximum 18 fő.
U alakú asztalnál maximum 28 fő.
Top